7 Temmuz 2015 Salı

Pakpen Dış Ticaret Müdürü Kadir Akyıldırım, altıncı kez katıldıkları Expobuild Türkmenistan fuarı ile potansiyel müşterilerle buluşma fırsatı yakaladıklarını belirterek, "Türkmenistan, inşaat sektöründe barındırdığı potansiyel iş hacmi sebebiyle, bizim için önemli bir ihracat pazarı" dedi.

Yapı malzemeleri sektörünün lider şirketlerinden Pakpen 17-19 Haziran tarihlerinde Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta düzenlenen Türk inşaat malzemeleri fuarı Expobuild'e katıldı. Pakpen fuarda, PVC profil, Yalıtım malzemeleri, altyapı ve bina içi Tesisat boruları olmak üzere geniş ürün gamıyla yer aldı.

Expobuild Fuarı'na bu yıl altıncı kez katıldıklarını ve potansiyel müşterileriyle bir kez daha bir araya gelme fırsatı yakaladıklarını dile getiren Pakpen Dış Ticaret Müdürü Kadir Akyıldırım, "Türki cumhuriyetler, ihracatımızda önemli bir paya sahip. Türkmenistan'da her ne kadar hükümet politikaları sebebiyle inşaat projeleri bir süreliğine askıya alınmış olsa da Türk müteahhitlerin Orta Asya'da en fazla proje üstlendiği ülkelerin başında geliyor" dedi.

Akyıldırım, Türkmenistan'da önümüzdeki yıllarda büyük yatırımlar yapılmasının ve pazarın oldukça hareketlenmesinin beklendiğini belirterek, "Biz de Pakpen olarak bu potansiyeli kullanabilmek adına her yıl istikrarlı olarak fuarlara katılmayı sürdürüyoruz. Bu sayede yeni iş bağlantıları oluşturuyoruz. Şimdiye kadar katıldığımız fuarlardan oldukça olumlu sonuçlar aldık. Söz konusu ülkelerde bayilikler oluşturduk. Özellikle kapı, üst Yapı ve altyapı projelerinde yeni fırsatlar yakaladık, Türkmen yetkililer fuarda yer alan ürünleri yakından incelerken, Türkmen iş çevresi de fuara geniş ilgi gösterdi" diye konuştu.

Yurtdışı fuarların Pakpen'in marka bilinirliğine önemli katkı sağladığına dikkat çeken Akyıldırım, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 50'ye yakın ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi. Akyıldırım, şöyle devam etti: "Komşu ve yakın coğrafyamızdaki ülkelerle çok güçlü ilişkilerimiz var. Ar-Ge çalışmalarımızı pazarların talebine göre belirleyip geliştiriyoruz. Bu sayede ihracat pazarlarımızı çeşitlendirebilme imkanı buluyoruz. Önümüzdeki süreçte Türkmenistan da dahil olmak üzere komşu ve yakın coğrafyalardaki ülkelerde yakaladığımız başarı grafiğini daha da yükseğe taşımayı hedefliyoruz 

Yorumlar

Diğer Haberler

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın kesin kabulü yapıldı! 
Emlak Konut GYO projelerinden Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın kesin kabulü yapıldı. İşte o son dakika gelişmesi ve proje ile ilgili detaylar...
Tamtur pırlanta yüzük almak isteyenler baksın! İnza Pırlanta fiyat listesi 28 Mart 2024!
Kadınların en çok tercih ettiği yüzükler arasında yer alan tamtur yüzüklerin fiyatları araştırılıyor. İnza Pırlanta'da tamtur yüzün ne kadar? İnza Pırlanta tamtur ve yarımtur fiyat listesi 28 Mart 2024...
Murat Kurum: 300 bin konutluk 'Yarısı Büyükşehirden' kampanyası başvuruları 15 Nisan'da başlayacak!
Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, megakentin kentsel dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Murat Kurum'un ilk 6 ay ve 1 yıllık acil eylem planı...
İki ilde 38 arazi ve 1 konut satılacak!
Ankara ve Diyarbakır'da yer alan 38 arazi ile 1 konut satışa çıkarıldı. Satış ihaleleri 3 Nisan, 24 Nisan, 25 Nisan, 7 Mayıs ve 8 Mayıs tarihlerinde yapılacak.
Nefes Çengelköy satışta! Peşin ödemelerde indirim fırsatıyla oturuma hazır 2+1 ve 4+1 daireler!
Nefes Çengelköy projesinde konut satışları devam ediyor. Peşin ödemelerde indirim fırsatının sunulduğu projede, 2+1 ve 4+1 dubleks daireler oturuma hazır durumda. Peki Nefes Çengelköy'de konut fiyatları ne kadar?