21 Temmuz 2015 Salı

Yellow Pages'te yılın ilk yarısındaki aramalarda en fazla artış %142 oranıyla Çin mutfağı restoranlarında yaşandı. Bu aramayı %139'luk artışla güneş enerji sistemi firmaları izliyor.

Kullanıcılar yaygınlaşan mobil cihazlarla birlikte gidecekleri yeri dijital ortamlardan arıyor. Yıl boyunca hastanelerden restoranlara, devlet dairelerinden eğlence mekanlarına kadar birçok yer internet üzerinden araştırılıyor. Her 2 kişiden 1'i aradığı yere aynı gün içerisinde gidiyor.

Çin mutfağına ilgi artıyor

Veri tabanında 670 kategoride 840 binden fazla firma bulunduran Türkiye'nin online firma rehberi Yellow Pages, 2015'in ilk 6 ayında kullanıcıların ne aradığını ortaya koydu. Farklı sektörlerdeki aranma oranları sonuçlara yansıdı. Verilere göre güneş enerji sistemi firmalarının aranma oranı %139 oranında arttı. Yılın ilk yarısında revaçta olan bir diğer mekan ise Çin mutfağı. Çin mutfağı restoranlarının aranma oranı %142 artış gösteriyor.

Kış Aylarının Gözdesi Kayak Merkezleri

Yılın ilk aylarında yaşanan şiddetli  karın kullanıcıları kayak merkezlerine yönlendirdiği görülüyor. Rakamlara göre kayak merkezlerinin aranma oranı %97 oranında arttı. İlk 6 ayda artış gösteren diğer sektörler arasında online firmalar da yer arıyor. Online firmaların aranma oranında %70'lik bir yükseliş söz konusu.

Genel Seçimler Parti Aramalarına Yansıdı

7 Haziran 2015 Genel Seçim serüveni de arama sonuçlarına yansımış durumda. Siyasi partilerin aranma oranından %23'lük bir yükseliş gözlemleniyor. Dikkat çeken bir diğer artış ise %53 oranında kağıt ve kağıt ürünlerinde yaşanıyor. Bu aramayı %45 oranında süt ve süt ürünleri izliyor.

Yorumlar

Diğer Haberler

65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı zamları bir bir açıklandı! Yaşlılık maaşı ne kadar? Zamlı maaşlara bakın
Memur maaşlarına yapılacak Temmuz zammıyla 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı da yükselecek. O rakamlar tek tek açıklandı. Peki 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı kaç TL olacak? 
Dr. Buğra Gökce: Sadece rantı önemseyen piyasa aklıyla konut sektörü iyileşmez!
Şehir Plancısı (Phd), Dr. Buğra Gökce, konut fiyatlarındaki artış oranının, enflasyonun altında kaldığının açıklandığına dikkat çekti ve konut sektörünün neye ihtiyacı olduğunu açıkladı. İşte o paylaşım...
Kızının arkadaşının evine sığınan anne: Kadıköy'deki evimde 5 bin TL'ye oturan kiracım, şimdi Maldivler'de tatilde!
Konut kiralarında yaşanan yüzde 25 sınırı sebebiyle mağdur olan bir ev sahibi, uygun ev bulamadığı için kızının arkadaşının evine sığındığını, kiracısının ise Maldivler'de tatilde olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...
0,21 karat pırlanta! 0,21 karat pırlanta yüzükte indirim kampanyası! 0,21 karat pırlanta yüzük kaç TL? 
0,21 karat pırlanta yüzük fiyatı evlilik teklifi etmek isteyenler ve hediye almayı düşüşüneler tarafından araştırılıyor. Peki 0,21 karat pırlanta yüzük ne kadar? 0,21 karat pırlanta yüzük fiyatı...
Chery Nisan kampanyasında son 5 gün! Chery Omada 5, Tiggo 7 Pro’da 200 bin TL’ye  0,99 faiz fırsatıyla
Otomobil almak isteyenlerin son dönemde beğenisi kazanan Chrey, Omada 5 ve Tiggo 7 modellerinde Nisan ayına özel kampanya başlattı. Avantajlı fiyat ve kampanyadan yararlanmak için son gün ise 30 Nisan.