20 Haziran 2015 Cumartesi

Yasal olmayan işlere karşı tavırlı olduğunu söyleyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Çalışma arkadaşlarıma yapılan iş yasal değilse 'kırılacak yıkılacak' diye talimatımı verdim. Net 1 cm de olsa izin vermem. Arkadaşımda olsa affetmem yıkarım. Sizlerde işlerinizi projesine uygun yapın yoksa sonucuna katlanırsınız" dedi.

Her fırsatta Belediye başkanlarını ağırlayarak üyelerinin sorunlarını dile getiren Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) bu hafta Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karaları konuk etti.

ARSA OLMAYINCA MALİYET DE ARTIYOR
En önemli sıkıntılarının Arsa sıkıntısı olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Fidan Vursavuş, "Bu önemli sıkıntılarımızı gidermek ve sektörün önünün açılması için sürekli bunu başkanlarımıza dile getiriyor paylaşıyoruz. Şehir merkezinde parsel bazında yapmaya çalıştığımız Kentsel Dönüşüm ve Afet riski bu arsaları yenilemenin bir matematiksel bir yönü yok. Bir çoğumuz Arsa bulamıyoruz. Bulan arkadaşların çok büyük özverilerle bulup anlaştığını biliyoruz."

HAKSIZ REKABET ÖNLENMELİDİR
Vursavuş sözlerine şöyle devam etti, "Şimdi arkadaşlarımız arsa sahipleri ile %60'dan fazla oranlarla anlaşıyor. Yüzdeler artınca maliyetlerimiz de artıyor ve Konut fiyatları da yükseliyor. 2 artı 1'e istediğimiz fiyatlar başta beni çok rahatsız ediyor. İnsanlarımızın yaşam haklarını yüksek miktarlarla almayalım. Layıkıyla 2 artı 1 daireler çizelim ve uygulamasını da projesindeki gibi yapalım" diye uyarıda bulundu.

Belediyelerin önlerine gelen projeleri daha sıkı en az iki kez kontrol etmesi gerektiğini hatırlatan Başkan Vursavuş, "Özellikle Şehir merkezinde MİA olarak adlandırılan bölgedeki projelerin takibini çok sıkı yapmalı ve haksız rekabeti önlemelidir" dedi.Kaynak:ensonhaber

Yorumlar

Diğer Haberler

Referans Kazan Aralık 2025 yeni fiyat listesi!
Ankara’nın gelişen bölgelerinden Kazan’da hayata geçirilen Referans Kazan projesinde yer alan konutların Aralık 2025 fiyatları 4 milyon 500 bin TL’den başlıyor. 
Aralık 2025 kira artış oranı hesaplama!
Aralık ayı kira artış oranı, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yılın onuncu enflasyon verilerini açıklamasıyla belli oldu. Kirası 20 bin TL olan kiracı bu ay yüzde 35,91’lik zam yaparak 27 bin 182 TL ödeyecek.
Emlak vergisinde üst sınır belirlendi!
TBMM'de kabul edilen kanun teklifiyle, milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisinde üst sınır belirlendi. Buna göre 2026 yılındaki vergi değerinin bir önceki senenin iki katını geçemeyeceğini kararlaştırdı.
Kasım 2025 enflasyon rakamları açıklandı! İşte TEFE TÜFE oranları!
Milyonlarca kişinin merakla beklediği Kasım 2025 enflasyon rakamları az önce resmen açıklandı. Enflasyon, kasımda aylık bazda yüzde 0,87 artarken yıllık bazda yüzde 31,07 oldu.
Akbank konut kredisi faiz oranlarını 2,65’e çekti!
En çok tercih edilen özel bankalar arasında başı çeken Akbank konut kredisi faiz oranlarını 2,65’e indirdi.  1 milyon TL 120 ay vadeli kredide aylık taksitler 27 bin 700 TL oldu.