28 Haziran 2015 Pazar

Dünya Saygınlık Sıralaması"nda en saygın 100 üniversite listesinde yer alan ilk ve tek Türk üniversitesi olma unvanını taşıyan ODTÜ'nün öğrencileri, İncek'te yapımı devam eden ve WAF-Mimarlık Festivali kapsamında "dünyanın en değerli 14 projesi" arasına giren ONS İncek Residence projesini ziyaret etti.

Dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden bu yıl mezun olmaya hak kazanan geleceğin mimarları, İncek'te yapımı devam eden Ons İncek Residence Projesi şantiyesini ziyaret ederek, projenin ödüllü mimarı Dr. Kerem YAZGAN'dan bilgi aldılar. Yazgan Mimarlık tarafından tasarlanan ve Dünya Mimarlık Festivali jürisine yaptığı sunumla ONS İncek Residence projesinin dünyanın en değerli 14 yapısı arasına girmesini sağlayan Dr. mimar Kerem YAZGAN, bu sefer geleceğin mimarlarına projenin şekillenmesinde rol oynayan faktörleri aktardı. Öğrenciler şantiye gezisi sırasında mimar Kerem YAZGAN'a yönelttikleri sorular ile merak ettikleri detayları öğrenme fırsatı buldu.

ODTÜ'lü Mimarlar daha sonra Ons İnşaat Grup Başkanı Tuna ATALAY tarafından ağırlandı. Projenin hazırlık aşamasında pazarı ve talepleri, doğru okuduklarını dile getiren Tuna ATALAY; "projeyi şekillendiren Yazgan Mimarlık ile yaklaşık 1,5 yıllık ön hazırlık süreci geçirdik ve en doğru proje için çok çalıştık. Bunun neticesinde WAF-Mimarlık Festivali Singapur'dan ve European Property Awards Londra'dan ödüllerle döndük." dedi.

Mevcut taşeron firmaların çalışma anlayışı ve işçilik kalitesi dünya çapında kabul görmüş mimarilerde yetersiz kalıyor

Türkiye Gayrimenkul sektöründe imalat kalitesi ve işçilik konusunda da öğrencilere güncel bilgiler veren Tuna ATALAY, "Taşeronlarımız ve çözüm ortaklarımızla beraber daha kaliteli ne yapabiliriz diye yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Planlama birimimiz, dünyadan birçok örnek projeyi analiz etmeye devam ediyor. Son yıllarda hızlanan ve milyar dolarla telaffuz edilen Ankara markalı Konut sektöründe kalifiye işçilik ve Markalı Konut kültürüne uygun taşeronlarla çalışma imkanı sağlamak kolay olmuyor. Mevcut taşeron firmaların çalışma anlayışı ve işçilik kalitesi dünya çapında kabul görmüş mimarilerde yetersiz kalıyor ve daha iyisi için arayışlarımız her zaman devam ediyor. Ankara Konut sektöründe birçok inşaat firmasının da aynı problemleri yaşadığını duyuyoruz. Özellikle işçilik konusunda teslim sonrası yaşanan sorunlara şahit oluyoruz. Taşeron firmalarımızın da bizim hızımıza ve vizyonumuza uyum sağlaması gerekiyor. Markalı Konut üreticilerinin, Ankara'da kaliteli işçilik konusunda daha fazla gayret göstermesi ve sektörü daha iyi yerlere getirmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Projenin detaylarını inceleyerek dinleme fırsatı bulan öğrenciler ise Ons İncek Residence için "özel insanlar için tüm detaylarıyla geliştirilmiş küçük bir şehir" yorumunu yaptılar.

Yorumlar

Diğer Haberler

Kasım 2025 enflasyon rakamları açıklandı! İşte TEFE TÜFE oranları!
Milyonlarca kişinin merakla beklediği Kasım 2025 enflasyon rakamları az önce resmen açıklandı. Enflasyon, kasımda aylık bazda yüzde 0,87 artarken yıllık bazda yüzde 31,07 oldu.
2025'in son kira artış oranı açıklandı! Aralık 2025'te kira zammı ne oldu? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!
Milyonlarca kiracı ve ev sahibinin yakından takip ettiği kira zam oranı belli oldu. Peki bu ay kiralara ne kadar zam yapılacak? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte Aralık 2025 kira artış oranı...
Satılık daire ilanlarının ortanca değeri 4,25 milyon TL!
Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda satılık daire ilanlarının ortanca değeri 4,25 milyon TL olduğunu belirtti.
Akbank konut kredisi faiz oranlarını 2,65’e çekti!
En çok tercih edilen özel bankalar arasında başı çeken Akbank konut kredisi faiz oranlarını 2,65’e indirdi.  1 milyon TL 120 ay vadeli kredide aylık taksitler 27 bin 700 TL oldu.
Gayrimenkul sektöründe veri artık bir lüks değil zorunluluk!
GYODER Başkanı Neşecan Çekici yaptığı açıklamada 633 milyar dolarlık küresel emlak pazarından daha fazla pay alınabilmesi için verinin kritik önem taşıdığını belirtti.