8 Temmuz 2015 Çarşamba

Crisis Response Journal Dergisi, İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) Direktörü Kazım Gökhan Elgin'den afete hazırlık alanında ve özellikle de Okul güvenliği konularında yerel idare tarafından yürütülen en başarılı proje olan İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi(İSMEP) hakkında bir makale yazmasını istedi. Kazım Gökhan Elgin, dünyanın en büyük Deprem riski azaltma projesi olan İSMEP'in 2006'dan günümüze tüm aşamalarını ve proje kapsamında yürütülen çalışmaları derginin okurları ile paylaştı.

2005 yılından bu yana doğal afetler, Afet risk azaltma, Güvenlik, kriz yönetimi gibi konularda yayın yapan Crisis Response Journal dergisinin Haziran sayısında, İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) Direktörü Kazım Gökhan Elgin tarafından hazırlanan İSMEP hakkındaki makaleye yer verdi.

Makalede, dünyanın Deprem Riski yüksek şehirlerinden biri olan İstanbul'da depreme karşı yürütülen çalışmaların devam ettiğini ifade eden Gökhan Elgin, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi'nin (İSMEP) başlangıcından günümüze kadar olan tüm süreçlerini okuyucularla paylaştı. Kazım Gökhan Elgin, 2006 yılında Türkiye'nin ilk sismik risk azaltma projesi olarak kurulan İSMEP projesinin; A "Acil Durum Hazırlık Kapasitesinin Artırılması", B "Öncelikli Kamu Binaları için Sismik Riskin Azaltılması", C "İmar ve Yapı Mevzuatının Etkin Uygulanması" olan üç bileşenine makalede yer verdi. Ayrıca İstanbul Afet Planı (İSTAMP) ve Güvenli Yaşam Eğitimleri gibi projenin sosyal faydalarının altını çizdi.

30-31 Ekim 2014 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen Türkiye'de "Okul Güvenliğinde Lider Ülkeler" toplantısından da yazısında söz eden Kazım Gökhan Elgin, Türkiye'nin okul güvenliği konusunda çok önemli deneyim, tecrübe ve uzmanlığa sahip olduğunu, özellikle risklerin tespit edilmesi ve İstanbul'daki kritik kamu binalarının ve afet yönetim altyapısının güçlendirilmesi konusunda başarılı olunduğunu belirtti. AFAD, UNISDR ve İstanbul Valiliği işbirliği ile Türkiye'nin ev sahipliğini yaptığı bu toplantıya 17 farklı ülkeden katılım olduğunu aktaran Kazım Gökhan Elgin, söz konusu toplantıda inisiyatifin adının "Okul Güvenliğinde Küresel İnisiyatif İstanbul'dan Sendai ve Ötesine Yol Haritası" olarak kararlaştırıldığını ifade etti.

İPKB Hakkında

İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), 2006 yılında İstanbul Valiliği bünyesinde "Geleceğimizi Güçlendiriyoruz" sloganı ile kuruldu. İPKB, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında, afet olmadan önlem alma amacı ile İstanbul'da başta okullar ve hastaneler olmak üzere kamu binalarını depremlere karşı yeniden yapıyor ve güçlendiriyor. İPKB, bugüne kadar toplam 1175 kamu binasını güçlendirmiş ve yeniden yapmış olup, Güvenli Yaşam Eğitimleri kapsamında 825 bin kişiye eğitim verirken, materyal dağıtımı ve genel bilgilendirmelerle de 6,5 milyon kişiye ulaştı. İstanbul'un ihtiyaçlarını doğru analiz ederek çözümler üreten ve dünyaya örnek olan modelleri ortaya koyan İPKB, kentin güvenli geleceğine katkı sağlayacak yenilikçi projelerle çalışmalarına devam etmektedir.

Yorumlar

Diğer Haberler

Emlak Konut GYO Ataşehir Küçükbakkalköy ihalesine 32 firmadan teklif geldi!
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı,  İstanbul Ataşehir Küçükbakkalköy Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1.oturumuna 32 firmadan teklif geldiğini açıkladı.
Kartal Belediyesi, Cappadocia Plus Hotel’i 10 yıllığına kiraya verecek!
Kartal Belediye Başkanlığı, Cappadocia Plus Hotel için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu otelin aylık kira bedeli 350 bin TL olarak açıklandı.
Emlak vergisinde üst sınır belirlendi!
TBMM'de kabul edilen kanun teklifiyle, milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisinde üst sınır belirlendi. Buna göre 2026 yılındaki vergi değerinin bir önceki senenin iki katını geçemeyeceğini kararlaştırdı.
Aralık 2025 kira artış oranı hesaplama!
Aralık ayı kira artış oranı, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yılın onuncu enflasyon verilerini açıklamasıyla belli oldu. Kirası 20 bin TL olan kiracı bu ay yüzde 35,91’lik zam yaparak 27 bin 182 TL ödeyecek.
Amper Elektrik İnşaat’a 1 yıl konkordato koruması!
İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Amper Elektrik İnşaat ve Sanayi A.Ş. hakkında kesin konkordato mühleti verdi.