8 Temmuz 2015 Çarşamba

Türkiye'nin en konforlu yurdu Konforist Edu Suites projesini hayata geçiren Ediz Giray, Yurt tercihinin eğitimdeki başarıyı etkileyeceğini söylüyor ve aileleri uyarıyor; "Önceliğiniz fiyat değil, hizmet olsun."

Bu yıl sınava giren 1 milyon 987 bin 484 üniversite adayı, sonuçların açıklanmasıyla birlikte tercihlere başladı. Türkiye genelindeki farklı üniversiteleri tercih edecek olan çok sayıda Öğrenci için ise barınma problemleri yavaş yavaş kendini gösteriyor. Bir çok Öğrenci ilk kez evinden uzak ve bilmediği bir ilde yaşamaya başlayacak. İşte bu noktada da huzurla barınabileceği ve hem güvenli hem keyifli zaman geçirebileceği bir Yurt arayışı devreye giriyor.

Türkiye'nin en konforlu tek ve ilk yurdu olan Konforist Edu Suites'i hayata geçiren Avrupa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ediz Giray, öğrenci ve aileleri yurt seçiminde dikkat edilmesi gereken konular hakkında uyarıyor. Tercihlerde önceliğin fiyat değil hizmet olması gerektiğini vurgulayan Giray, "Yurt seçiminde de en az Okul seöimi kadar titiz davranılmalı. Çünkü yurt tercihi öğrencinin akademik başarısı üzerinde büyük rol oynuyor. Eğer öğrenci, kaldığı yurtta huzur bulamıyorsa, kendini güvende hissetmiyorsa, mutlu değilse bu durum olumsuz etkiliyor.

Evinden, ailesinden uzak olan ve manevi olarak yeni bir hayata başlamanın zorluğunu çeken öğrencilerin beklentileri yüksek oluyor. Bu beklentiyi karşılamak nitelikli yurt işletmeciliği açısından en önemli başarı kriteri. Hatta daha ileri gidip, son derece konforlu bir yaşam alanı sunmak, hem mekansal olarak en iyiyi sunmak hem de manevi olarak her anında gençlere destek olmak, yanlarında bulunmak ve sorunlarını çözmeye çalışmak gerekiyor. Biz Konforist Edu Suites yurtlarını bu amaçla tasarladık. Gençlerin ihtiyaçları konusunda uzmanlara danıştık, insan gelişimi konusunda eğitimler aldık. Türkiye'de bu şekilde hizmet veren nitelikli yurt sayısı henüz istenilen sayıya ulaşmış değil. Yapılacak çok iş var" diyor.

 Güvenlik Çok Önemli

Giray, güvenliğin tercihlerde başrol oynaması gerektiğini belirtiyor ve yurtlarda olması gerekenleri şöyle özetliyor, "Yurt binasının öğrencilerin kullanımı açısından uygun olup olmadığına bakılmalı, Deprem yönetmeliğine uygunluk belgesine, yangın gibi olası durumlara karşı çözümleri ve yangın merdiveninin olup olmadığına dikkat edilmeli. Yurt binasının çevresinin ve yol güvenliğinin olmasına, yurdun Güvenlik konusunda bir yönetmeliğinin ve yaptırımının olup olmadığına da bakılmalı."

Yemek ve Hijyene Dikkat

Yemek ve temizlik hizmetlerine özen gösterilmesinin de hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Giray, yemeklerin nerede yapıldığına, yemekhanesinin olup olmadığına, odaların kaç günde bir temizlendiğine dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Giray, "Öğrencilerin ortak paylaşım alanları olan özel etüt odaları, kantin ya da Dinlenme odaları gibi sosyal mekanlar öğrenciler düşünülerek ve onların ihtiyaçlarına uygun olarak düzenlenmeli. Yurdun, civar üniversitelere ya da merkezi noktalara servis hizmeti verip vermediğine bakılmalı. Öğrenciler konaklayacağı odayı mutlaka önceden görmeli. Bu karar yurt görevlilerine bırakılmamalı. Odaların aydınlık olması ve öğrenciyi çalışmaya motive etmesi çok önemli" diyerek öğrencilerin kalacakları yurdu tüm yönleriyle araştırması gerektiğini vurguluyor.

Yorumlar

Diğer Haberler

Moon Kabaoğlu’nda yüzde 30 peşinat ve 12 ay 0 faizle! Yeni proje!
Teslimleri 2026 yılının Aralık ayında gerçekleştirilecek olan Moon Kabaoğlu projesinde yer alan konutlar için yüzde 30 peşinat ödendiğinde kalan tutar için 12 ay 0 faiz imkanı sağlanıyor. 
Kampanyalı konut almak isteyenlere uzmanından uyarı geldi: 'Faizsiz' alacağım derken evin yarısını kaybetmeyin!
Konut almak isteyen milyonlarca kişi indirimli ve kampanyalı konut projelerini takip ediyor. Uzmanlar ise, faizsiz ödemeli kampanyalar konusunda tehlikelere karşı uyarıyor. İşte ayrıntılar.. 
Emlak Konut GYO Nişantaşı Koru’nun kısmi kesin kabulü yapıldı!
Emlak Konut GYO yaptığı açıklamada Nişantaşı Koru'nun kısmi kesin kabulünün yapıldığını ve kısmi kesin kabul tutanağının 3 Aralık tarihinde onaylandığını duyurdu.
Kartal Belediyesi, Cappadocia Plus Hotel’i 10 yıllığına kiraya verecek!
Kartal Belediye Başkanlığı, Cappadocia Plus Hotel için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu otelin aylık kira bedeli 350 bin TL olarak açıklandı.
2025'in son kira artış oranı açıklandı! Aralık 2025'te kira zammı ne oldu? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!
Milyonlarca kiracı ve ev sahibinin yakından takip ettiği kira zam oranı belli oldu. Peki bu ay kiralara ne kadar zam yapılacak? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte Aralık 2025 kira artış oranı...