4 Ağustos 2015 Salı

Ambargo nedeniyle yurtdışında dondurulmuş olan 100 milyar dolarlık aktifin sektör için önemli nakit girişi sağlayabilecek potansiyele sahip olması, Türk inşaat firmalarının iştahını kabarttı. Yıllardır biriken Altyapı Projeleri ve toplu Konut üretimi ihtiyacının giderilmesinde pay almak isteyen sektör temsilcileri rotasını bölgeye çevirdi.

İNŞAATTA POTANSİYEL VAR
Süreç devam ederken ilk somut adım Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB)'nden geldi. TMB, bölgedeki potansiyeli değerlendirmek için İran Büyükelçiliği'yle görüşme talep etti. Birlik Başkanı Mithat Yenigün, "İran'da özellikle inşaat sektörü açısından çok büyük potansiyel var. Biz de Türk inşaatçılar olarak geç kalmadan pozisyon alalım istedik. Karşılıklı görüşmeler yapmayı planlıyoruz. Yeni dönemle İranlı Yatırımcılar ülke dışında yatırıma başlayacak. İlk rotaları neden Türkiye olmasın?" diye konuştu.

PAZARIN TAKİPÇİSİYİZ
İran'ın piyasalara entegrasyonunun inşaat sektörü için kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu söyleyen Konutder Başkanı Ömer Faruk Çelik ise, ambargonun kalkmasıyla birlikte Türk inşaat sektöründe, yabancı satışların ivme kazandıracağını söyledi. Çelik, "İran'ın Sanayi ve inşaat sektörü için çok önemli bir pazar olduğunu düşünüyoruz. Özellikle altyapı ve Gayrimenkul geliştirme alanında işler yapabiliriz. Konutder'in birkaç üyesi de hâlihazırda bölgede Toplu Konut yatırımı yapıyor" diye konuştu.

İran'daki pazarın takipçisi olacaklarını da belirten Çelik, "Tüm Ortadoğu'da olduğu gibi İran'da da hızlı bir şekilde örgütlenerek, oradaki fırsatları değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

SINIR İLLERİMİZ HAREKETLENECEK
İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, "100 milyar dolarlık potansiyele sahip İran pazarına yapılacak olan ticaret, sektöre ve Van gibi İran'ın sınır komşusu olan illerimiz için önemli bir hareketlenme getirecektir" şeklinde konuştu.

Yorumlar

Diğer Haberler

Amper Elektrik İnşaat’a 1 yıl konkordato koruması!
İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Amper Elektrik İnşaat ve Sanayi A.Ş. hakkında kesin konkordato mühleti verdi.
Moon Kabaoğlu’nda yüzde 30 peşinat ve 12 ay 0 faizle! Yeni proje!
Teslimleri 2026 yılının Aralık ayında gerçekleştirilecek olan Moon Kabaoğlu projesinde yer alan konutlar için yüzde 30 peşinat ödendiğinde kalan tutar için 12 ay 0 faiz imkanı sağlanıyor. 
Emlak Konut GYO Ataşehir Küçükbakkalköy ihalesinin 2. oturumu 9 Aralık’ta!
Emlak Konut GYO yaptığı açıklamada İstanbul Ataşehir Küçükbakkalköy Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin Açık Artırma-Kapalı Zarf Teklif Alma bölümünü içeren 2. oturumunun 9 Aralık tarihinde saat 14.00’te yapılacağını duyurdu.
İstanbul’da satılık daire ilanlarının ortanca değeri 6,5 milyon TL!
Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbul’da satılık daire ilanlarının ortanca değerinin 6,5 milyon TL olduğunu belirtti.
Hisseli tapu sahipleri TOKİ 500 bin yeni konut projesine başvurabilir mi?
Tam bağımsız bölüme sahip olmayan hisseli tapu sahipleri "ev sahibi" kabul edilmediği için TOKİ 500 bin yeni konut projesine başvuru yapabiliyor.