4 Ağustos 2015 Salı

Ekonomik Tatil yapmak isteyenlerin adresi haline gelen Günlük Kiralık evler özellikle bayram tatili döneminde yoğun talep gördü. Hurriyetemlak.com verilerine göre 'Günlük Kiralık Ev' ilanlarında; Türkiye genelinde bayram tatilinden önceki bir aylık süreçte, bir önceki aya göre tam yüzde 36 oranında artış yaşandı.

Ramazan Bayramı tatilinin yaz aylarına denk gelmesi ve kamu çalışanları için bir gün daha uzatılmasının da etkisiyle özellikle Ege ve güney sahillerinde günlük ev Kiralama oranlarında önemli artış yaşanmasına yol açtı.

Tatil masraflarını azaltmak için tercih edilen Günlük Kiralık evlerin ilanları Antalya ilinde yüzde 40 artış gösterdi. Yazlık evlerin yoğun olduğu Aydın ilinde ise bu artış yüzde 67'lere ulaştı. Yazlık ilçeleriyle dikkat çeken Balıkesir ilindeki artış ise yüzde 25 oldu.

Özellikle kalabalık aileler tarafından tercih edilen günlük kiralık evler ev sahibinin tercihine göre tek günlük, haftalık, aylık ya da sezonluk olarak kiralanabiliyor. Süre uzadığı takdirde ücret daha da düşüyor.


konuthaberleri.com

Yorumlar

Diğer Haberler

İstanbul’da satılık daire ilanlarının ortanca değeri 6,5 milyon TL!
Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbul’da satılık daire ilanlarının ortanca değerinin 6,5 milyon TL olduğunu belirtti.
Amper Elektrik İnşaat’a 1 yıl konkordato koruması!
İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Amper Elektrik İnşaat ve Sanayi A.Ş. hakkında kesin konkordato mühleti verdi.
Aralık 2025 kira artış oranı hesaplama!
Aralık ayı kira artış oranı, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yılın onuncu enflasyon verilerini açıklamasıyla belli oldu. Kirası 20 bin TL olan kiracı bu ay yüzde 35,91’lik zam yaparak 27 bin 182 TL ödeyecek.
Emlak Konut GYO Ataşehir Küçükbakkalköy ihalesinin 2. oturumu 9 Aralık’ta!
Emlak Konut GYO yaptığı açıklamada İstanbul Ataşehir Küçükbakkalköy Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin Açık Artırma-Kapalı Zarf Teklif Alma bölümünü içeren 2. oturumunun 9 Aralık tarihinde saat 14.00’te yapılacağını duyurdu.
Kartal Belediyesi, Cappadocia Plus Hotel’i 10 yıllığına kiraya verecek!
Kartal Belediye Başkanlığı, Cappadocia Plus Hotel için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu otelin aylık kira bedeli 350 bin TL olarak açıklandı.