21 Ağustos 2015 Cuma

AVM OLARAK BAŞLADI KONUT OLARAK BİTECEK

Alışveriş merkezi olması planlanan ancak yüklenici firmanın mali krizi nedeniyle yarım kalan Forum TEM AVM'nin 60 bin metrekarelik kapalı alanı inşa edilmişti. 2007 yılından bu yana inşaat halinde duran bu alanların yıkım çalışmaları başladı. Toplamda 3 ay sürecek yıkım çalışmaları ardından Nata Holding ile Gül Proje burada Rezidans ve Ofis çalışmalarına başlayacak.

Karadeniz Hafriyat Genel Müdürü Rüstem Karadeniz, "Biz de şimdi yıkım işini yürütüyoruz. Burası toplamda 60 bin metrekare kapalı alana sahip olan bir bina. Yıkımı yapılan bu binanın yerine Konut, otel ve alışveriş merkezinden oluşan kompleks bir yapı inşa edilecek. Buradaki ana yükleniciler Nata Holding ve Gül Proje olacak. Biz Karadeniz Hafriyat olarak burada 60 bin metrekare alan üzerine kurulu binaların yıkımı ve hafriyatının taşınmasından sorumlu olarak çalışıyoruz. Çalışmaların şimdiye kadar yüzde 80'lik kısmın yıkımını tamamladık. Yıkımını yaptığımız binaların en yükseği dört katlı. Burası geniş bir yapı. Bu yapının önde kalan kısımları dört kat iken, arkaya doğru kat sayısı azalarak ikiye düşüyor" diye konuştu.

PROJENİN ADI TEM POİNT

73 bin 400 metrekare arsa alanına sahip olan metruk AVM'nin arsasında yapılacak olan projenin adı TEM Point olarak açıklandı. 5 bloktan meydana gelecek olan projenin Yatırım değeri 240 milyon lira. TEM'in hemen yanındaki TEM Point'te 768 adet Konut, 123 metrekare Ticari alan ve 14 bin metrekare otel alanı bulunacak.

Yorumlar

Diğer Haberler

Moon Kabaoğlu’nda yüzde 30 peşinat ve 12 ay 0 faizle! Yeni proje!
Teslimleri 2026 yılının Aralık ayında gerçekleştirilecek olan Moon Kabaoğlu projesinde yer alan konutlar için yüzde 30 peşinat ödendiğinde kalan tutar için 12 ay 0 faiz imkanı sağlanıyor. 
Emlak Konut GYO Sultanbeyli projesi için düğmeye bastı! 678 konutluk yeni proje geliyor!
Emlak Konut GYO iştiraki Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi Sultanbeyli projesi için düğmeye bastı. Söz konusu projede 678 konut yer alacak. 
Selçuk Outlet Park Mayıs 2026'da açılıyor!
İzmir - Aydın Otoyolu üzerinde yükselen Selçuk Outlet Park 2026 yılının Mayıs ayında açılıyor. Söz konusu AVM, 25 bin metrekare kiralanabilir alana sahip.
Akbank konut kredisi faiz oranlarını 2,65’e çekti!
En çok tercih edilen özel bankalar arasında başı çeken Akbank konut kredisi faiz oranlarını 2,65’e indirdi.  1 milyon TL 120 ay vadeli kredide aylık taksitler 27 bin 700 TL oldu.
Ev Almak mı? ABD borsasından REIT Almak mı?
ABD borsası temettü yatırımı ile ilgili önemli paylaşımlar yapan ABD Borsa Rehberi isimli kullanıcı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Ev almak mı? REIT almak mı? Sorusuna yanıt vererek, artıları ve eksileri sıraladı.