8 Haziran 2020 Pazartesi

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ayasofya’nın ibadete açılması tartışmalarına ilişkin, Ayasofya'nın politika aracı olarak kullanılmaması gerektiğine dikkat çekti...



Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ayasofya’nın ibadete açılması tartışmalarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Ayasofya'nın politika aracı olarak kullanılmaması gerekdiğini ifade etti.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Danıştay'ın, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine ilişkin 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptali istemli davayı gündemine almasından sonra dikkatler karara döndü.

Danıştay'ın kararını 2 Temmuz’da açıklaması beklenirken, siyasilerden her gün yeni açıklamalar geliyor. Prof. İlber Ortaylı, Ayasofya tartışmalarına ilişkin, “Caminin bir bölümünde namaz vakitlerinde ezan okunuyor, cuma namazı da kılınıyor. Çocuk oyuncağı değildir, politika aracı yapılmamalıdır, tehlikelidir. Müzeciler ve tarihçiler buna dikkat etmeli. Cumhuriyet yönetiminin 1934 yılındaki kararına itaat etmeliyiz” diye konuştu.

Ayasofya cami olarak ibadete açılacak mı?

Ayasofya’nın statüsünün değişmesi için talimat verildi!

Yorumlar

Diğer Haberler

Hisseli tapu sahipleri TOKİ 500 bin yeni konut projesine başvurabilir mi?
Tam bağımsız bölüme sahip olmayan hisseli tapu sahipleri "ev sahibi" kabul edilmediği için TOKİ 500 bin yeni konut projesine başvuru yapabiliyor.
Moon Kabaoğlu’nda yüzde 30 peşinat ve 12 ay 0 faizle! Yeni proje!
Teslimleri 2026 yılının Aralık ayında gerçekleştirilecek olan Moon Kabaoğlu projesinde yer alan konutlar için yüzde 30 peşinat ödendiğinde kalan tutar için 12 ay 0 faiz imkanı sağlanıyor. 
Selçuk Outlet Park Mayıs 2026'da açılıyor!
İzmir - Aydın Otoyolu üzerinde yükselen Selçuk Outlet Park 2026 yılının Mayıs ayında açılıyor. Söz konusu AVM, 25 bin metrekare kiralanabilir alana sahip.
Ev Almak mı? ABD borsasından REIT Almak mı?
ABD borsası temettü yatırımı ile ilgili önemli paylaşımlar yapan ABD Borsa Rehberi isimli kullanıcı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Ev almak mı? REIT almak mı? Sorusuna yanıt vererek, artıları ve eksileri sıraladı.
Kartal Belediyesi, Cappadocia Plus Hotel’i 10 yıllığına kiraya verecek!
Kartal Belediye Başkanlığı, Cappadocia Plus Hotel için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu otelin aylık kira bedeli 350 bin TL olarak açıklandı.