4 Ağustos 2020 Salı

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman'ın başlattığı Uzunçiftlik Mahallesi S.S.Bahçekent Konut Yapı Kooperatifi’nde bulunan 534 dairenin iskan sorunu çözülüyor.



Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman tarafından başlanan çalışmaların ardından Uzunçiftlik Mahallesi S.S.Bahçekent Konut Yapı Kooperatifi’nde bulunan 534 dairenin iskan sorunu çözülüyor.

15 Aralık 2005 yılında yapı ruhsatı alınıp inşaatına başlanan Ataevler Mahallesi sınırlarında S.S.Bahçekent Konut Yapı Kooperatifi’nde 2009'dan beri kadar süren iskan sorunu Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın talimatı ile çözülüyor. 

İSKAN SORUNU SON AŞAMAYA GELDİ

S.S.Bahçekent Konut Yapı Kooperatifi bünyesinde yer alan 534 bağımsız bölüm (daire) yapımının tamamlanmasının ardından yasal mevzuat ve yüksek gerilim hattı ittifaklarından kaynaklanan sorunlar nedeniyle bu zamana kadar Yapı Kullanım İzin Belgesi (iskan) alamamıştı. Belediye Başkanı Kocaman’ın talimatı ile Yapı Kontrol, İmar ve Şehircilik ile Plan ve Proje Müdürlükleri’nin çalışmaları sonucunda iskan sorununda sona gelindi.

BİR AY ASKIDA KALACAK

Kartepe Belediyesi ekipleri tarafından konu hakkında şu açıklamalarda bulunuldu: ''S.S.Bahçekent Konut Yapı Kooperatifi’nde 534 daireyi kapsayan alanda nazım ve imar planı tadilatları yapılarak, ilgili uygulama imar planı gereği olarak TEİAŞ ittifak hakkı bedelleri ödenerek 3194 sayılı imar kanununun 18’nci maddesine istinaden imar uygulaması yapılmaktadır. Söz konusu İmar Uygulaması Kartepe Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümenince onaylanarak 29 Temmuz – 28 Ağustos 2020 tarihleri arasında Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde askıya çıkarıldı. Bölgede imar uygulamanın tamamlanması akabinde söz konusu yapı sahipleri yapı kullanım izin belgelerini (iskan) alabilecekler.''

Yorumlar

Diğer Haberler

Emlak Konut GYO Ataşehir Küçükbakkalköy ihalesinin 2. oturumu 9 Aralık’ta!
Emlak Konut GYO yaptığı açıklamada İstanbul Ataşehir Küçükbakkalköy Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin Açık Artırma-Kapalı Zarf Teklif Alma bölümünü içeren 2. oturumunun 9 Aralık tarihinde saat 14.00’te yapılacağını duyurdu.
Emlak vergisinde üst sınır belirlendi!
TBMM'de kabul edilen kanun teklifiyle, milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisinde üst sınır belirlendi. Buna göre 2026 yılındaki vergi değerinin bir önceki senenin iki katını geçemeyeceğini kararlaştırdı.
Konkordato ilan eden Çelikyapı Otomotiv İnşaat hakkında 3 ay geçici mühlet kararı! 
Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Çelikyapı Otomotiv İnşaat Turizm Gayrimenkul Nakliyat ve Ticaret Limited Şirketi hakkında 3 aylık geçici konkordato mühleti kararı verdi.
Gayrimenkul teknolojilerinde yeni dönem başlıyor!
Türkiye’nin PropTech yolculuğu, sektörler arası iş birliğiyle başkent Ankara’da taçlandırıldı. Ankara Üniversitesi’nde Türkiye’nin ilk gayrimenkul teknolojileri merkezi olan PropTech Hub açıldı. 
Ev Almak mı? ABD borsasından REIT Almak mı?
ABD borsası temettü yatırımı ile ilgili önemli paylaşımlar yapan ABD Borsa Rehberi isimli kullanıcı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Ev almak mı? REIT almak mı? Sorusuna yanıt vererek, artıları ve eksileri sıraladı.