5 Eylül 2020 Cumartesi

Muğla'nın Milas ilçesi OSB'nin revizyon imar uygulaması için yapılan ilk ihaleye 9 haritacılık firması teklif verirken ikinci ihaleye 5 firma katıldı.



Muğla'nın Milas ilçesi OSB'nin revizyon imar uygulaması için yapılan ilk ihaleye 9 haritacılık firması teklif verirken ikinci ihaleye 5 firma katıldı. İhale koşullarına göre Milas OSB'nin revizyon imar uygulamasını kazanan firma tarafından 45 gün içinde bitirilmesi gerekiyor. Milas Organize Sanayi Bölgesinin revizyon imar uygulamasının ihalesi yapıldı. İki aşamalı yapılan ihalenin ilk aşamasına 9 haritacılık firması tarafından teklif verilirken ikinci ihaleye sadece 5 firma teklif verdi. İhaleyi kazanan firma, Milas OSB'nin revizyon imar uygulamasını 45 gün içinde yaparak teslim edecek.

Haber 48'den Burcu Keskin'in haberine göre; Milas OSB'de sanayi parselleri dağıtımı öncesinde son aşamaya gelindi. Daha önce yapılan imar uygulamasında, çeşitli büyüklüklerde 75 sanayi parseli oluşmuşken arazi yapısı nedeniyle parsellerin yeniden düzenlenmesi zorunluluğu ortaya çıktı. Yapılacak düzenleme ile sanayi parseli sayısının da 54'e ineceği anlaşıldı. Bunun üzerine Milas OSB yönetimi tarafından parsellerin yeniden oluşturulması amacıyla revizyon imar uygulaması ihalesi açıldı. İki aşamalı yapılan ihalenin ilk aşamasına 9 firma teklif verdi. Milas OSB Yönetimi tarafından firmaların huzurunda teklif zarfları açıldı. En yüksek teklifin 98 bin, en düşük teklifin 37 bin 900 TL olarak verildiği görüldü. İhalenin ikinci aşaması için katılan firmalardan ikinci teklifler toplandı. Bu sırada 4 firma teklif vermezken teklif veren 5 firma arasında verilen en yüksek teklifin 51 bin TL, en düşük teklifin ise 29 bin TL olduğu görüldü. Böylece ihaleyi, ikinci aşamada en düşük teklifi veren firma kazanmış oldu. İhale koşullarına göre Milas OSB'nin revizyon imar uygulaması işinin 45 gün içinde bitirilmesi gerekiyor.

Yorumlar

Diğer Haberler

Gayrimenkul sektöründe veri artık bir lüks değil zorunluluk!
GYODER Başkanı Neşecan Çekici yaptığı açıklamada 633 milyar dolarlık küresel emlak pazarından daha fazla pay alınabilmesi için verinin kritik önem taşıdığını belirtti.
Hisseli tapu sahipleri TOKİ 500 bin yeni konut projesine başvurabilir mi?
Tam bağımsız bölüme sahip olmayan hisseli tapu sahipleri "ev sahibi" kabul edilmediği için TOKİ 500 bin yeni konut projesine başvuru yapabiliyor.
Amper Elektrik İnşaat’a 1 yıl konkordato koruması!
İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Amper Elektrik İnşaat ve Sanayi A.Ş. hakkında kesin konkordato mühleti verdi.
Kartal Belediyesi, Cappadocia Plus Hotel’i 10 yıllığına kiraya verecek!
Kartal Belediye Başkanlığı, Cappadocia Plus Hotel için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu otelin aylık kira bedeli 350 bin TL olarak açıklandı.
İstanbul Vadi Evleri 5. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi'nin kuraları çekildi!
Gaziosmanpaşa’da hayata geçirilen İstanbul Vadi Evleri 5. Kısım projesinde yer alan konutların kura çekilişi gerçekleştirildi.