29 Kasım 2020 Pazar

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 1570 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde bulunan Sıbyan Mektebi'nin tarih müze olması için öneride bulundu.



Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 1570 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ndeki Sıbyan Mektebi'nin tarih müzesi olması önerisinde bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Gerenli, yaptığı yazılı açıklamada, restorasyon çalışmalarının başladığı tarihi binanın, çok güzel bir tarih müzesi olabileceğinden bahsetti. 

Sıbyan Mektebi binasının, konumu ve tarihi dokusuyla önemli olduğunun altını çizen Gerenli, bu tür yapılara sahip çıkılması gerektiğinden bahsetti. 

Tarihi binanın Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ile bir bütün olduğundan bahseden Gerenli, şu açıklamalarda bulundu:

"Sanat tarihimiz açısından da çok önemli eserler arasında yer alan ve uluslararası yayınlanmış eserlerde yer bulan külliyemizi tanıtmak, dışarıdan gelen misafirlere, halkımıza, gençlerimize ve gelecek nesillere aktarmak boynumuzun borcudur. Bu, bizim için en önemli görevlerden biridir. Lüleburgaz Belediyesi olarak kültür envanteri çalışmaları yapıyoruz ve kültür envanteri çalışmaları sonucunda, kentimize müze kazandırmak ve geçmişten gelen birikimimizi gelecek nesillere aktarmak en önemli görevlerimizden biridir. Bilimsel olarak hazırlanacak bu birikimle birlikte bunu yapabilecek iradeye sahibiz." 

Yorumlar

Diğer Haberler

Amper Elektrik İnşaat’a 1 yıl konkordato koruması!
İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Amper Elektrik İnşaat ve Sanayi A.Ş. hakkında kesin konkordato mühleti verdi.
Gayrimenkul teknolojilerinde yeni dönem başlıyor!
Türkiye’nin PropTech yolculuğu, sektörler arası iş birliğiyle başkent Ankara’da taçlandırıldı. Ankara Üniversitesi’nde Türkiye’nin ilk gayrimenkul teknolojileri merkezi olan PropTech Hub açıldı. 
Ege'de müstakil konutlar büyük şehirlere göre yüzde 50-70 daha ucuz!
EVA Gayrimenkul Değerleme verilerine göre Ayvalık, Altınova, Gömeç ve Burhaniye’de müstakil konut fiyatları büyükşehirlere kıyasla ortalama yüzde 50-yüzde 70 daha düşük.
Batı Mahal Başpınar güncel fiyat listesi Aralık 2025!
Ankara Yenimahalle’de inşa edilen Batı Mahal Başpınar projesinde yer alan konutların Aralık 2025 satış fiyatları 12 milyon TL'den başlangıç gösteriyor.
Doğuş GYO yılı 801 milyon TL kira geliriyle tamamladı!
2024 yılı Entegre Raporu’nu kamuoyuyla paylaşan Doğuş GYO yılı 801 milyon TL kira geliriyle tamamlandığını duyurdu.