28 Ağustos 2015 Cuma

Marmaris Belediyesi, geçen 1 Temmuz'dan bu yana ilçedeki kaçak yapılaşmayla ilgili çalışma başlattı. Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüşen köyleri de kapsayan denetimlerde imara aykırı olduğu tespit edilen yaklaşık 5 bine yakın bina için yıkım kararı verildi. Bunu binalara toplam 15 milyon lira da para cezası kesildi.

Türkiye'de 'İmar Planı' diye bir şeyin olmadığını belirten Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, bunun işin başındaki üst düzey yetkililer, hukukçular tarafından bilindiğini. hatta İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporlarına yazdığına dikkati çekti.

Ceza kesilen ve yıkım kararı alınan 35 turistik tesis içerisinde çeyrek asırlık bir otelin de bulunduğunu vurgulayan Başkan Acar, Yeni yapılan otellerden, 5 yıldızlı olanlarına kadar çok sayıda Otel mühürlendi ve ceza kesildi. Ne olacak şimdi? Sezon ortasında bunların oteli boşaltıp kapıya kilit mi asmaları gerekiyor?" dedi. Kaynak:Hürriyet

Yorumlar

Diğer Haberler

Yabancıya konut satışında İstanbul ilk sırada geliyor! Toplam 120 bin 459 konut satıldı!
Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payının yüzde 1,7’ye kadar gerilediğini açıklayarak, İstanbul'un yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırada yer aldığını belirtti.
Ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim? 
Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar giderek daha da can sıkıcı bir hal alırken pek çok kişi de yaşadıkları mağduriyetleri dile getiriyor. Peki ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim?