15 Temmuz 2015 Çarşamba

Amortisman süresi, emlağa Yatırım yapan herkesin en çok dikkat ettiği konuların başında geliyor. Kira gelirinin kendini toplamda geri ödediği süreyle ölçümlenen amortisman süresi eskiden 10 yıl diye bilinirdi. İstanbul da ise bu süre artık 10 yılın üzerine çıkıyor.

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, Konut yatırımcılarının daha çok kısa vadede al-sat işlemlerini tercih ettiklerinden amortisman sürelerinin yüksekliğine dikkat çekerek şunları söyledi, "İstanbul genelinde bu süreler yeni konutlarda yaklaşık 20 yıl ve üzerinde. Bölgelere göre değerlendirmelerimizde de genel olarak orta yaş dediğimiz Beşiktaş, Bakırköy, Kadıköy gibi bölgelerde bu süre 25 yıla kadar çıkıyor."

ESKİYE ORANLA SÜRE DAHA YÜKSEK
Arsa tapulu olup, Kredi alınamayan taşınmazda ise satış fiyatlarının düşük, fakat bu dairelerin neredeyse krediye uygun yeni daireler kadar Kira getirisine sahip olduğunu söyleyen Hakan Erilkun bunu şöyle örneklendiriyor, "Gaziosmanpaşa'da 2+1 Arsa tapulu daireler 150.000-TL iken 750-TL civarında kiraya verilebiliyor.

Yeni yapılarda ise bu rakam 250.000-TL ve kira getirisi 850-TL civarında. Buna göre arsa tapulu dairelerdeki amortisman süresi 13-14 yıl iken, yeni dairede bu süre 20 yılın üstünde. Bağcılar için de benzer bir modelleme mümkün. Örneğin 2+1 arsa tapulu bir Daire 130.000-TL olup, 650-TL kira getirisi sağlarken, yeni dairede bu rakam 220.000-TL'den başlıyor ve kira getirisi 750-TL civarında."

TİCARİ EMLAKTA AMORTİSMAN SÜRESİ 14- 16 YIL
Hakan Erilkun, İstanbul'da Ticari emlakta amortisman süresinin ortalama 14 – 16 yıl arasında seyrettiğinin altını çizerek, "Stopajın Kiracı tarafından ödenmesi, kiracının dekoru istediği gibi düzenlemesi, aidat ve genel giderlerin az olması Ticari yerlerde yatırımı ön plana çıkartıyor" dedi.

Yorumlar

Diğer Haberler

Kampanyalı konut almak isteyenlere uzmanından uyarı geldi: 'Faizsiz' alacağım derken evin yarısını kaybetmeyin!
Konut almak isteyen milyonlarca kişi indirimli ve kampanyalı konut projelerini takip ediyor. Uzmanlar ise, faizsiz ödemeli kampanyalar konusunda tehlikelere karşı uyarıyor. İşte ayrıntılar.. 
Emlak Konut GYO Nişantaşı Koru’nun kısmi kesin kabulü yapıldı!
Emlak Konut GYO yaptığı açıklamada Nişantaşı Koru'nun kısmi kesin kabulünün yapıldığını ve kısmi kesin kabul tutanağının 3 Aralık tarihinde onaylandığını duyurdu.
Kartal Belediyesi, Cappadocia Plus Hotel’i 10 yıllığına kiraya verecek!
Kartal Belediye Başkanlığı, Cappadocia Plus Hotel için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu otelin aylık kira bedeli 350 bin TL olarak açıklandı.
Emlak Konut GYO Ataşehir Küçükbakkalköy ihalesine 32 firmadan teklif geldi!
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı,  İstanbul Ataşehir Küçükbakkalköy Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1.oturumuna 32 firmadan teklif geldiğini açıkladı.
Selçuk Outlet Park Mayıs 2026'da açılıyor!
İzmir - Aydın Otoyolu üzerinde yükselen Selçuk Outlet Park 2026 yılının Mayıs ayında açılıyor. Söz konusu AVM, 25 bin metrekare kiralanabilir alana sahip.