14 Ağustos 2015 Cuma

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün güney ayağının bulunduğu Altınova ilçesinde, önceleri fiyatı 100 bin lira olan gayrimenkullerin değerlerinin 250 ila 300 bin liraya çıktığı ifade edildi. Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, önceleri gemi tersanesi kurulan bölgelerin çevresinde olması nedeniyle artan Arsa fiyatlarının asma köprüyle birlikte yeniden yükseldiğini söyledi.

Konut sektöründe hareketlilik var’

Arsa sahiplerinin bu durumdan son derece memnun olduğunu ifade eden Oral, "Asma Köprü ile en azından şu anda bölgede arsa olarak ciddi bir değer artışı var ve bu devam edecektir" diye konuştu. Konut sektöründe hareketliliğin son iki yılda artmaya başladığı söyleyen Oral, bu atışın hem kendilerinin hem de çevre belediyelerin verdiği Yapı ruhsatlarından anlaşılabildiğini söyledi.

‘Bölgenin doğası yeşil’

Yoğunluğun karşılanması için sosyal, kültürel, eğitim ve sağlık gibi konularda duyarlı olmak gerektiği için bu konuda planlama yürüttüklerini söyleyen Oral, "Bölgemiz Kocaeli, Bursa ve İstanbul üçlüsünün tam ortasında. Bu bölgelerdeki hengame, kargaşa ve trafik yoğunluğu burada yok, burası daha sakin. Doğası güzel, yeşillik orman alanı var. Tarım alanlarımız var ve toprağımız verimli. Buranın en büyük cazibe olma sebebi insanların gürültü ve kirlilikten kaçacağı bir mekan olması" ifadelerini kullandı.

‘Alan da satan da kazançlı’

20 yıldır emlakçılıkla uğraştığını belirten Cevdet Karataş da köprünün sağlamaya başladığı avantajlara değindi. Karataş, şunları söyledi: "Gayrimenkulünü bekleten kişi daha çok kazandığı gibi alan kişi de beklediği süre kadar 2-3 katı bir prim yapacaktır. Bu bölgedeki Gayrimenkul satışlarında birçok kez tapuların 3-5 kez peş peşe el değiştiğini görebiliyoruz. Yatırım yapmak isteyenler, Altınova, Kaytezdere ve Yalova çevresini tercih edebilir. Buradaki fiyatlara bakıldığı zaman ilk tersaneler 2005 yılında yapıldı. Metrekaresi 10 lira olan Sanayi imarlı arsalar, 300-400 lira oldu. Şu an bu bölgeler için 600-700 liradan bahsediliyor. Bugün, köprüyü gören deniz manzaralı arsaların eskiden 50-100 lira olan metrekare fiyatları da yine 600-700 lirayı buldu. Mesela 100 bin liralık bir gayrimenkulün, 250-300 bin liraya satıldığını görebiliyoruz."

Yorumlar

Diğer Haberler

İstanbul’da satılık daire ilanlarının ortanca değeri 6,5 milyon TL!
Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbul’da satılık daire ilanlarının ortanca değerinin 6,5 milyon TL olduğunu belirtti.
Konkordato ilan eden Çelikyapı Otomotiv İnşaat hakkında 3 ay geçici mühlet kararı! 
Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Çelikyapı Otomotiv İnşaat Turizm Gayrimenkul Nakliyat ve Ticaret Limited Şirketi hakkında 3 aylık geçici konkordato mühleti kararı verdi.
Emlak Konut GYO Nişantaşı Koru’nun kısmi kesin kabulü yapıldı!
Emlak Konut GYO yaptığı açıklamada Nişantaşı Koru'nun kısmi kesin kabulünün yapıldığını ve kısmi kesin kabul tutanağının 3 Aralık tarihinde onaylandığını duyurdu.
Emlak Konut GYO Sultanbeyli projesi için düğmeye bastı! 678 konutluk yeni proje geliyor!
Emlak Konut GYO iştiraki Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi Sultanbeyli projesi için düğmeye bastı. Söz konusu projede 678 konut yer alacak. 
Aralık 2025 kira artış oranı hesaplama!
Aralık ayı kira artış oranı, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yılın onuncu enflasyon verilerini açıklamasıyla belli oldu. Kirası 20 bin TL olan kiracı bu ay yüzde 35,91’lik zam yaparak 27 bin 182 TL ödeyecek.