14 Ağustos 2015 Cuma

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün güney ayağının bulunduğu Altınova ilçesinde, önceleri fiyatı 100 bin lira olan gayrimenkullerin değerlerinin 250 ila 300 bin liraya çıktığı ifade edildi. Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, önceleri gemi tersanesi kurulan bölgelerin çevresinde olması nedeniyle artan Arsa fiyatlarının asma köprüyle birlikte yeniden yükseldiğini söyledi.

Konut sektöründe hareketlilik var’

Arsa sahiplerinin bu durumdan son derece memnun olduğunu ifade eden Oral, "Asma Köprü ile en azından şu anda bölgede arsa olarak ciddi bir değer artışı var ve bu devam edecektir" diye konuştu. Konut sektöründe hareketliliğin son iki yılda artmaya başladığı söyleyen Oral, bu atışın hem kendilerinin hem de çevre belediyelerin verdiği Yapı ruhsatlarından anlaşılabildiğini söyledi.

‘Bölgenin doğası yeşil’

Yoğunluğun karşılanması için sosyal, kültürel, eğitim ve sağlık gibi konularda duyarlı olmak gerektiği için bu konuda planlama yürüttüklerini söyleyen Oral, "Bölgemiz Kocaeli, Bursa ve İstanbul üçlüsünün tam ortasında. Bu bölgelerdeki hengame, kargaşa ve trafik yoğunluğu burada yok, burası daha sakin. Doğası güzel, yeşillik orman alanı var. Tarım alanlarımız var ve toprağımız verimli. Buranın en büyük cazibe olma sebebi insanların gürültü ve kirlilikten kaçacağı bir mekan olması" ifadelerini kullandı.

‘Alan da satan da kazançlı’

20 yıldır emlakçılıkla uğraştığını belirten Cevdet Karataş da köprünün sağlamaya başladığı avantajlara değindi. Karataş, şunları söyledi: "Gayrimenkulünü bekleten kişi daha çok kazandığı gibi alan kişi de beklediği süre kadar 2-3 katı bir prim yapacaktır. Bu bölgedeki Gayrimenkul satışlarında birçok kez tapuların 3-5 kez peş peşe el değiştiğini görebiliyoruz. Yatırım yapmak isteyenler, Altınova, Kaytezdere ve Yalova çevresini tercih edebilir. Buradaki fiyatlara bakıldığı zaman ilk tersaneler 2005 yılında yapıldı. Metrekaresi 10 lira olan Sanayi imarlı arsalar, 300-400 lira oldu. Şu an bu bölgeler için 600-700 liradan bahsediliyor. Bugün, köprüyü gören deniz manzaralı arsaların eskiden 50-100 lira olan metrekare fiyatları da yine 600-700 lirayı buldu. Mesela 100 bin liralık bir gayrimenkulün, 250-300 bin liraya satıldığını görebiliyoruz."

Yorumlar

Diğer Haberler

Gayrimenkulde yaklaşık 2,9 milyon satışla ocak-kasım dönemi rekoru kırıldı!
Türkiye genelinde satılan gayrimenkul sayısı 2025 yılının ocak-kasım döneminde yıllık bazda yüzde 7,6'lık artış göstererek, yaklaşık olarak 2,9 milyonla rekor kırdı.
Selçuk Outlet Park Mayıs 2026'da açılıyor!
İzmir - Aydın Otoyolu üzerinde yükselen Selçuk Outlet Park 2026 yılının Mayıs ayında açılıyor. Söz konusu AVM, 25 bin metrekare kiralanabilir alana sahip.
Gayrimenkul sektöründe veri artık bir lüks değil zorunluluk!
GYODER Başkanı Neşecan Çekici yaptığı açıklamada 633 milyar dolarlık küresel emlak pazarından daha fazla pay alınabilmesi için verinin kritik önem taşıdığını belirtti.
Moon Kabaoğlu’nda yüzde 30 peşinat ve 12 ay 0 faizle! Yeni proje!
Teslimleri 2026 yılının Aralık ayında gerçekleştirilecek olan Moon Kabaoğlu projesinde yer alan konutlar için yüzde 30 peşinat ödendiğinde kalan tutar için 12 ay 0 faiz imkanı sağlanıyor. 
Emlak vergisinde üst sınır belirlendi!
TBMM'de kabul edilen kanun teklifiyle, milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisinde üst sınır belirlendi. Buna göre 2026 yılındaki vergi değerinin bir önceki senenin iki katını geçemeyeceğini kararlaştırdı.